Imkersvereniging Oeffelt e.O.

De Imkersvereniging

Heeft u vragen over de vereniging of de bijenstand De Vilt, neemt u dan contact op met ons secretariaat. Op de kalender pagina op deze site vindt u de data waarop er bijeenkomsten, lezingen en cursussen zijn. Bijenstand De Vilt ligt aan een fietsknooppunt. Als u langs komt en de deur staat open, dan bent u van harte welkom voor een praatje en uitleg over het houden van bijen.

 

De Imkersvereniging Oeffelt en Omstreken is opgericht op 6 december 1936. Een stukje geschiedenis over de oprichting is via deze link te lezen. De vereniging telt momenteel zo’n 25 leden.

 

De voornaamste activiteiten van de vereniging bestaan uit het het geven van voorlichting over bijen en het imkeren, het bieden van een aantal opstelplaatsen voor bijenvolken van de leden, het beheren en uitlenen van materiaal en het houden van bijeenkomsten voor de leden en niet-leden. De meeste imkers praten namelijk graag en veel over hun hobby, die heel veel verschillende aspecten kent en iemand die eenmaal is begonnen meestal niet meer loslaat.

 

De bijenstand:

Open en gesloten broed:

Bijenkasten op de stand: